Vita cu morcovi si alte legume
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de: vita cu morcovi si alte legume din: carne de vita, sare, piper, ulei, supa, morcovi, ceapa, maghiran, coacaze, foaie de dafin si boabe de piper.
- 1,5 kg de carne de vită (fără grăsime)
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- 1 l de supă
- 1 kg de morcovi mici
- 6 cepe
- 1 linguriţă de măghiran
- 5 coacăze
- 1 foaie de dafin
- 1 linguriţă de boabe de piper negru
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 160°C. Spălaţi carnea cu apă rece, apoi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie. Condimentaţi-o cu sare şi piper. Incingeţi uleiul într-o tavă pentru friptură şi prăjiţi acolo carnea.
Turnaţi supa şi daţi friptura la cuptor cca. 60°C, având grijă să fie acoperită. Curăţaţi morcovii şi ceapa, apoi tăiaţi-le pe lung. Adăugaţi-le peste friptură împreună cu măghiranul, coacăzele, foaia de dafin şi boabele de piper, apoi lăsaţi totul la cuptor încă 60 de minute.
Indepărtaţi capacul vasului şi lăsaţi friptura descoperită 20-30 de minute, până se rumeneşte. 3 îndepărtaţi boabele de piper, foaia de dafin şi coacăzele. Condimentaţi cu sare şi piper.
Aşezaţi totul pe un platou mare şi ornaţi cu verdeaţă, apoi serviţi.
Poftă bună!