Vita cu prune
PrinteazaVita cu prune din: carne de vita, patrunjel, hasme, prune, ceapa, unt, faina, cartofi, sare, nucsoara.
- 1 kg carne de vită
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 legătură haşme
- 300 g prune
- 3 cepe roşii
- 40 g unt
- 1 lingură făină
- 1 kg cartofi
- sare
- nucşoară
Mod de preparare:
Carnea se spală şi se pune la fiert împreună cu una din cepe. Când dă în clocot, se spumează, apoi se fierbe timp de o orră, la foc slab.
Carnea fiartă se scoate din supă şi se păstreaiză la cald. Prunele se fierb în puţină supă, timp de 10 minute. Cele două cepe se taie cuburi, se prăjesc în ulei încins, se presară cu făină şi se prepară un rântaş foarte puţin prăjit.
Se stinge cu puţină supă, se adaugă sare şii nucşoară după gust, se lasă să mai dea câteva clocotee, apoi se adaugă prunele.
Cartofi ii curăţaţi se taie în patru, se fierb în apă cu sare. Carneaa se feliază şi se garniseşte cu cartofi fierţi şi sosul cu pruune.
La sfârşit, se presară totul cu haşme tocate măruntit.
Pofta buna!