Vita cu sos de piper
PrinteazaVita cu sos de piper din: vrabioare de vitel, unt, sare, piper, smantana, galbenus si coniac.
- 4 vrabioare de vita
- 100 g unt
- sare
pentru sos:
- o lingura piper negru maruntit
- 200 ml smantana de gatit
- un galbenus
- 1/2 lingura coniac
Mod de preparare:
Vrăbioarele se prăjesc câte 5 minute pe fiecare parte în unt încins şi, odată scoase din tigaie, se presară cu sare si se acoperă cu folie de aluminiu şi un şervet. Intr-o crăticioară, se pun smântână, coniacul si piperul Si se fierb 5 minute amestecând continuu.
Apoi, se pune gălbenuşul amestecând rapid, se lasă pe foc două minute amestecând mereu si se trage de pe foc. Friptura se aduice la masă stropită cu sos, au garnitura specifică de cartofi prăjiţi.
Vita cu sos de piper
Pofta buna!
Foarte buna vita cu sos de piper