Vita cu sos de portocale
PrinteazaVita cu sos de portocale din: muschi de vita, sare, piper, amidon, ulei, bicarbonat de sodiu, usturoi, portocala, orez, coaja de portocala, suc de portocala, zahar, sos de soia, otet, piure de ghimbir, amidon.
- 3/4 kg de muschi de vita, felii subtiri
- sare si piper, dupa gust
- 1/2 cana amidon
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- ulei pentru prajit
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1/2 portocala, felii subțiri
- orez fiert, pentru servire
Ingrediente pentru sos de portocale:
- 1 lingura de coaja de portocala
- 1/4 ceasca de suc de portocale
- 3 linguri de zahar
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri otet
- 1 lingurita de piure de ghimbir
- 2 lingurite amidon
Mod de preparare:
Intr-un bol mic, combinati toate ingredientele pentru sos si pastrati deoparte. Asezonati feliile de carne de vita cu sare si piper usor. Intr-un bol se amesteca amidon si bicarbonat de sodiu. Se toarna ulei intr-o tigaie si se incalzeste la foc mediu.
Dati feliile de carne de vita prin amestecul de amidon si adaugati in tigaie. Prajiti aproximativ 1 minut pe fiecare parte. Transferati pe o farfurie mare pe prosoape de hartie.
Intr-o tigaie curata, incalziti 1 lingura de ulei la foc mediu si se caleste usturoiul timp de 10 secunde. Se toarna sosul de portocale, fierbeti pana se reduce la jumatate.
Adaugati feliile de carne de vita si felii de portocale, amestecati bine pentru a se acoperi cu sos.
Opriti focul si serviti cu orez.
Pofta buna!