Vita cu sos de rodii
PrinteazaVita cu sos de rodii din: salota, rosie, untura, file de vita, rodie, sare, piper.
- 1 şalotă
- 1 roşie
- 40 g untură de porc
- 500 g file de vită
- sare
- piper
- 1 rodie mare
- 100 ml supă concentrată de carne
Mod de preparare:
Se curăţă şalota şi se taie mărunt. Roşia se opăreşte 30 de secunde în apă clocotită, după care se cojeşte, se îndepărtează cotorul şi seminţele şi se toacă mărunt.
Untura se încinge într-un ceaun, apoi se prăjeşte carnea pe toate părţile. Se scoate carnea din ceaun, se condimentează cu sare şi cu piper şi se pune deoparte.
Şalota se căleşte în untura în care s-a prăjit carnea, apoi se adaugă roşia. Compoziţia se fierbe 5 minute la foc mic, amestecându-se permanent.
Se taie rodia, se alege pulpa şi se adaugă în compoziţie. Carnea se pune înapoi în ceaun. Se adaugă supa, apoi se lasă carnea la fiert la foc mic în ceaunul acoperit timp de circa 60 de minute.
Se scoate carnea şi se lasă acoperită la odihnit aproximativ 10 minute. Sosul se reduce, apoi se condimentează cu sare şi cu piper.
Carnea se taie fetii subţiri. Se toarnă sosul pe deasupra şi se serveşte caldă sau rece.
Vita cu sos de rodii
Pofta buna!