Antricot de vita la gratar cu rozmarin din: antricot de vita, lamaie, ulei de masline, rozmarin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 felie groasa (5-6 cm) antricot de vita cu os 1 lamaie 50 ml ulei de masline 2-3 fire de rozmarin 2-3 fire de cimbru verde sare piper Mod de preparare: Inainte de a […]
Vita la gratar cu legume
PrinteazaVita la gratar cu legume din: carne de vita, sare, unt, salvie, usturoi, piper, ulei de masline, vin rosu, vartofi, ulei, dovlecei, ciuperci, fasole verde, unt si vin dulce.
- un kg carne de vita
- sare
- 50 g unt
- salvie uscata si macinata
- o capatana usturoi
- piper
- 1-2 linguri ulei de masline
- 5-6 linguri vin rosu
pentru garnitura:
- 4 cartofi
- ulei
- dovlecei
- 300 g ciuperci
- fasole verde
- 75 g unt
- 100 ml vin dulce
Mod de preparare:
Se curăţă usturoiul, se pisează şi se amestecă cu sare, piper, unt, ulei, salvie şi cimbru.
Se feliază carnea de viţel şi se unge cu pasta preparată, apoi se toarnă vinul. Se bagă la rece 1-2 ore.
Se curăţă cartofii şi se pun la prăjit în uleiul încins.
Se încinge grătarul, se rumeneşte carnea, apoi se pun legumele la copt, cât să se înmoaie.
Se stropesc cu vin si se condimentează cu sare şi piper. Carnea se serveşte cu garniturile preparate.
Vita la gratar cu legume
Pofta buna!
poate iti place si:
Antricot de vita cu cartofi la gratar
Antricot de vita cu cartofi la gratar din: cartofi dulci, ulei, seminte de susan, pasta miso, zeama de lamaie, sos de ardei iute, vin de orez, antricoate de vita, nasturel. Ingrediente: 2 cartofi dulci mari, taiati felii 1 lingura de ulei, plus extra pentru uns 1 lingura seminte de susan 1 lingura de pasta miso […]
Pofta buna!
Imi place foarte mult carnea de vita
Prefer un gratar de vita oricand in detrimentul altor carnuri