Vita in crusta de mustar
PrinteazaO reteta delicioasa de vita in crusta de mustar din: patrunjel, cartofi, mustar, tarhon verde, ulei, vin rosu, apa, piper negru boabe, miere, unt, sare, piper.
- 1 kg pulpă de vită
- 1 legătură pătrunjel verde
- 4 cartofi
- 3 linguri muştar
- 2 linguriţe tarhon verde sau uscat
- 6 linguri ulei
- 1 pahar vin roşu
- 1 pahar apă
- 50 g piper negru boabe
- 2 linguri miere
- 2 linguri unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă pulpa de pieliţe şi se condimentează cu sare şi piper. Se încinge untul într-o cratiţă mai mare şi se rumeneşte carnea pe toate părţile, pentru a prinde o crustă.
Se aşază pulpa într-o tavă, se toarnă uleiul, vinul roşu şi apa. Se amestecă muştarul cu tarhonul, pătrunjelul tocat foarte mărunt, mierea, piperul şi se omogenizează bine.
Se întinde compoziţia de muştar pe pulpă şi se acoperă tava cu folie de aluminiu. Se introduce la cuptor pentru 50-60 de minute. La jumătatea timpului, se scoate folia şi se lasă să se rumenească, ungând din când în când cu sosul din tavă.
Cartofii se spală, se taie bucăţi mari, se fierb în apă cu sare şi se prăjesc în puţin unt. Se servesc garnitură la carne. O altă garnitură poate fi broccoli fiert.
Vita in crusta de mustar
Pofta buna!