Vita in crusta de mustar

Printeaza

O reteta delicioasa de vita in crusta de mustar din: patrunjel, cartofi, mustar, tarhon verde, ulei, vin rosu, apa, piper negru boabe, miere, unt, sare, piper.

Ingrediente:Vita in crusta de mustar

  • 1 kg pulpă de vită
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 4 cartofi
  • 3 linguri muştar
  • 2 linguriţe tarhon verde sau uscat
  • 6 linguri ulei
  • 1 pahar vin roşu
  • 1 pahar apă
  • 50 g piper negru boabe
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se curăţă pulpa de pieli­ţe şi se condimentează cu sare şi piper. Se încinge un­tul într-o cratiţă mai mare şi se rumeneşte carnea pe toa­te părţile, pentru a prinde o crustă.

Se aşază pulpa într-o tavă, se toarnă ule­iul, vinul roşu şi apa. Se amestecă muştarul cu tarhonul, pătrunjelul tocat foarte mărunt, mierea, pi­perul şi se omogenizează bine.

Se întinde compoziţia de muştar pe pulpă şi se acoperă tava cu folie de alu­miniu. Se introduce la cup­tor pentru 50-60 de minu­te. La jumătatea timpu­lui, se scoate folia şi se lasă să se rumenească, ungând din când în când cu sosul din tavă.

Cartofii se spală, se ta­ie bucăţi mari, se fierb în apă cu sare şi se prăjesc în puţin unt. Se servesc garni­tură la carne. O altă garni­tură poate fi broccoli fiert.

 Vita in crusta de mustar

Vita in crusta de mustar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.