Vita in crusta de nuca
PrinteazaVita in crusta de nuca din: muschiulet de vita, albus, lapte, nuca, alune, faina, sare, piper.
- 500 g muşchiuleţ de vită
- 2 albuşuri
- 4 linguri de lapte
- 200 g nucă tocată
- 200 g alune tocate
- 2 linguri de făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie carnea rondele grosuţe şi bate-le cu ciocanul de şniţele. Pregăteşte o farfurie în care pui făină, o alta cu amestecul de nucă şi alune tocate.
Separat, bate albuşurile cu lapte, sare şi piper. Dă bucăţile de carne prin făină, scutură-le de exces, apoi prin albuşuri, iar la final, prin nucă şi alune, presând bine ca să se lipească de carne.
Aşază feliile de carne într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă-le la cuptor circa 20-25 de minute. La jumătatea timpului, întoarce-le ca să se rumenească uniform.
Vita in crusta de nuca
Pofta buna!