Vita in stil frantuzesc
PrinteazaVita in stil frantuzesc din: vrabioara de manzat, bacon, ciuperci, unt, morcovi, faina, vin, usturoi, bulion, sare, piper.
- 1 kg vrăbioară de mânzat
- 150 g bacon feliat
- 300 g ciuperci
- 2 morcovi
- 500 g arpagic
- 2 linguri făină
- 600 ml vin roşu
- 500 ml supă de vită
- 1 lingură bulion
- 2 căţei de usturoi
- 1/2 linguriţă cimbru
- 1 foaie de dafin
- 3 linguri ulei de măsline
- 3 linguri unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Porţionează carnea în cuburi potrivite şi rumeneşte-o în unt. Pune-le într-un vas ceramic şi adaugă baconul, vinul, supa de vită şi uleiul, bulionul, dafin, cimbru, usturoi pisat, sare şi piper.
Pune capacul şi dă la cuptor pentru 2 ore şi jumătate, Sotează în puţin unt morcovul rondele şi arpagicul întreg. Separat, căleşte ciupercile feliate.
Scoate vasul din cuptor, strecoară sosul şi amestecă-l pe foc cu telul, cu făină şi un cub de unt. Lasă pe foc mic să se îngroaşe. Pune arpagicul şi morcovul peste carne, apoi ciupercile şi la final toarnă zeama îngroşată.
Dă din nou la cuptor, cu capac, încă 1 oră şi jumătate.
Pofta buna!