Vita inabusita cu cartofi si sos de gratar
PrinteazaVita inabusita cu cartofi si sos de gratar din: dafin, cuisoare, boabe de piper, vin roşu, carne de vita, ulei de măsline extravirgin, ţelină, morcov, ceapă, sare, sos de gratar, amidon de porumb.
Ingrediente:
- dafin
- cuişoare
- boabe de piper
- 2 litri de vin roşu
Pentru fiert:
- 4 obraji de carne de vită de aproximativ 300-350g fiecare
- ulei de măsline extravirgin
- 300 g de ţelină, morcov, ceapă tocate
- sare şi piper
- vin roşu
- sos de grătar
- amidon de porumb
Mod de preparare:
Puneţi la marinat timp de aproximativ 2-3 ore carnea cu ingredientele pentru marinadă.
Această operaţiune va face carnea gătită foarte moale, în plus va permite o gătire mai scurtă prin dizolvarea preliminară a colagenului prezent în mod natural în carne de către marinadă.
Scurgeţi carnea şi preparaţi un amestec punând marinada într-o cratiţă la foc mic, împreună cu legumele să transpire, cu un pic de ulei.
Adăugaţi carnea şi rumeniţi-o pentru scurt timp, scâldând-o mai târziu în vinul roşu, reduceţi focul la mic şi lăsaţi preparatul să scadă, acoperit cu capacul, încă aproximativ 40 de minute.
Dacă amestecul devine prea uscat, adăugaţi apă caldă menţinând mereu o densitate de sirop a lichidului.
Atunci când carnea de vită este gata, scoateţi-o din cratiţă şi aşezaţi-o pe o tavă pentru a ajuta la relaxarea fibrelor (carnea ar trebui să menţină o culoare roz în mijloc).
Strecuraţi lichidul de la gătit şi lăsaţi-1 să se reducă în continuare pe foc, adăugaţi sosul de grătar, dacă este necesar legaţi cu o lingură de amidon de porumb dizolvată în apă rece.
Serviţi carnea de vită înăbuşită împreună cu sosul şi alături de rosti de cartofi.
Vita inabusita cu cartofi si sos de gratar
Pofta buna!