Vita inabusita cu taitei si lemongrass
PrinteazaVita inabusita cu taitei si lemongrass din: ghimbir, usturoi, lemongrass, frunze de coriandru, ardei iute, pulpa de manzat, ulei, sos de soia, condimente, zahar brun, supa de vita, taitei de orez si lime.
- 1 lingura de ghimbir, tocat
- 2 catei de usturoi, tocati
- 3 fire de lemongrass, cu frunzele exterioare indepartate, tocate fin
- 2 linguri furnze de coriandru proaspat, plus extra pentru servit
- 2 ardei iuti rosii, feliati fin (pastreaza semintele, daca iti place mancarea picanta)
- 2 linguri de ulei
- 250 g pulpa de manzat, taiata cuburi de 2,5 cm
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingurita amestec chinezesc de 5 condimente
- 1 lingurita de zahar brun
- 400 ml supa de vita
- 100 g taitei de orez
- felii de lime, pentru servit
Mod de preparare:
Pune ghimbirul, usturoiul, coriandrul, lemongrassul si 1 arde iute intr-un robot de bucatarie si mixeaza-le pana obtii o pasta omogena.
Incinge uleiul intr-o cratita asezata pe foc mediu. Adauga pasta de condimente si incalzeste-o 5 minute.
Pune în cratiţă carnea de vită, sosul de soia, condimentele chinezeşti, zahărul şi supa.
Acoperă cu un capac, adu totul la punctul de fierbere, apoi dă focul mai mic. Lasă să fiarbă 1 oră şi 15 minute, apoi îndepărtează capacul şi mai fierbe 15 minute, până când carnea devine fragedă.
Chiar înainte de servire, pregăteşte tăieţeii conform instrucţiunilor de pe pachet.
Scurge-i bine, împarte-i în două boluri şi aşază peste ei carnea de vită şi sosul.
Serveşte cu ardeiul iute rămas, frunze de coriandru şi felii de lime.
Vita inabusita cu taitei si lemongrass
Pofta buna!
Vreau si eu vita din asta 🙂