Vita iute in stil japonez
PrinteazaVita iute in stil japonez din: varza, morcov, tofu, ceapa, ciuperci, sos de soia, supa de vita, antricot de vitel.
- 1 căpăţînă mică de varză fără cotor şi tăiată în bucăţi mici
- 1/2 morcov tăiat în bucăţi de 5 centimetri şi apoi feliat fin pe lungime
- 200 g de tofu tare (1/2 pachet) tăiată în sferturi
- 1 fir de ceapă verde tăiată în bucăţi de 5 cm
- 8 ciuperci shiitake feliate
- 8 ciuperci Pleurotus feliate
- 3 linguri de sos de soia
- 4 căni de supă de vită
- 450 g antricot de viţel tăiat cît mai subtire
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă de 4-6 litri, pune varza, morcovul, tofu, ceapa verde şi ciupercile, fiecare în grămăjoare separate. Toarnă sosul de soia şi supa de vită.
Acoperă cratiţa şi adu totul la punctul de fierbere, la foc mare. Apoi dă focul mai mic şi aşteaptă pînă cînd se înmoaie legumele, aproximativ 12-15 minute.
Adaugă carnea, aşezînd feliile deasu¬pra legumelor. Acoperă din nou cratiţa şi lasă totul pe foc pînă cînd se înmoaie carnea, nu foarte mult – aproximativ 30 de secunde.
Ia cratita de pe foc si pune continutul in castroane mici.
Vita iute in stil japonez
Pofta buna!