Vita cu legume si salata de gogonele

Printeaza

Vita cu legume si salata de gogonele din: carne de vita, ceapa, telina, ardei capia, ardei grasi, ardei iute, usturoi, vin alb, bicarbonat de sodiu, ulei, sare, piper, paine, gogonele.

 

Ingrediente:Vita_cu_legume_si_salata_de_gogonele

  • 600 g carne de vita
  • 500 g ceapa mica
  • o telina mare cu frunze
  • 4 ardei capia
  • 4 ardei grasi
  • un ardei iute
  • 4 catei de usturoi
  • 500 ml vin alb
  • o jumatate de lingurita cu bicarbonat de sodiu
  • ulei
  • sare
  • piper
  • paine
  • gogonele

 

Mod de preparare:

Carnea de vită se taie felii şi se pune într-un bol. Se toarnă deasupra vinul alb, se presară bicarbonatul, sare şi piper după gust.

Se adaugă o tijă de ţelină cu frunze tăiată în bucăţele şi câteva cepe mici întregi sau tăiate înjumătăţi.

Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru minimum trei ore.

Ardeii capia şi ardeii graşi se curăţă de seminţe, se coc într-o cratiţă sau la cuptor, se curăţă de coajă şi se pun într-o tavă.

Se presară ţelina curăţată şi tăiată julien, tijele de ţelină tăiate în bucăţi, feliuţe de ardei iute şi carnea din bol cu tot cu marinată.

Se presară restul de cepe curăţate, usturoiul feliat, sare şi piper. Se toarnă puţină apă, se introduce tava în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 45-60 de minute.

Dacă nu este gata carnea, se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se lasă în cuptor până poate fi pătrunsă cu o furculiţă.

 

Vita cu legume si salata de gogonele

Vita_cu_legume_si_salata_de_gogonele

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.