Vita marinata la tigaie
PrinteazaVita marinata la tigaie din: vita, arahide, usturoi, ceapa verde, ceapa, ardei iute, sare, piper alb, vin, ulei de susan, sos de soia, amidon, bicarbonat apa, zahar, sos de stridii, otet, ulei.
- 200 g carne de vită feliata
- 100 g arahide prăjite
- 2 căței de usturoi tocat
- 2 fire ceapa tocata
- ½ ceapa taiata in sferturi
- 4-5 ardei iuti uscati
Pentru marinada:
- 1 vârf de cuțit de sare
- piper alb
- 1 linguriță de vin
- 1 lingurita ulei de susan
- 1 linguriță sos de soia
- ½ linguriță de amidon
- ½ linguriță bicarbonat de sodiu
- 2 linguri de apă
- 1 linguriță zahar
- ½ linguriță sos de stridii
- 1 lingura otet
- ulei
Mod de preparare:
Se amestecă ingredientele pentru marinata intr-un bol si se adauga carnea. Lasati la marinat timp de aproximativ 30 de minute.
Se adaugă 3 linguri de ulei într-un wok sau tigaie și se adaugă în carnea de vită. Gatiti timp de 2 minute. Scoateti din tigaie si pastrati deoparte.
Scoateți o parte din uleiul din wok, lăsând aproximativ 1 lingura. Adăugați ceapa, usturoi, ardei iute uscat, ceapa verde si gatiti timp de 30 de secunde.
Se incorporeaza carnea de vită și sosul. Gatiti inca 1 minut. Se adaugă arahidele, restul de ceapa verde și mai gatiti 1 minut.
Pofta buna!