Vita marinata la tigaie

Printeaza

Vita marinata la tigaie din: vita, arahide, usturoi, ceapa verde, ceapa, ardei iute, sare, piper alb, vin, ulei de susan, sos de soia, amidon, bicarbonat apa, zahar, sos de stridii, otet, ulei.

Ingrediente: Vita marinata la tigaie

  • 200 g carne de vită feliata
  • 100 g arahide prăjite
  • 2 căței de usturoi tocat
  • 2 fire ceapa tocata
  • ½ ceapa taiata in sferturi
  • 4-5 ardei iuti uscati

Pentru marinada:

  • 1 vârf de cuțit de sare
  • piper alb
  • 1 linguriță de vin
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 linguriță sos de soia
  • ½ linguriță de amidon
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri de apă
  • 1 linguriță zahar
  • ½ linguriță sos de stridii
  • 1 lingura otet
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele pentru marinata intr-un bol si se adauga carnea. Lasati la marinat timp de aproximativ 30 de minute.

Se adaugă 3 linguri de ulei într-un wok sau tigaie și se adaugă în carnea de vită. Gatiti timp de 2 minute. Scoateti din tigaie si pastrati deoparte.

Scoateți o parte din uleiul din wok, lăsând aproximativ 1 lingura. Adăugați ceapa, usturoi, ardei iute uscat, ceapa verde si gatiti timp de 30 de secunde.

Se incorporeaza carnea de vită și sosul. Gatiti inca 1 minut. Se adaugă arahidele, restul de ceapa verde și mai gatiti 1 minut.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.