Vita marocana cu linte
PrinteazaVita marocana cu linte din: carne de vita, linte, rosii, ceapa, usturoi, ghimbir, boia, foi de dafin, patrunjel, ulei, sare, piper.
- 500-600 g carne de vită
- 300 g linte verde
- 3 roşii
- 2 cepe
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 linguriţă de ghimbir ras
- 1 lingură de boia dulce
- 2 foi de dafin
- 1 legătură de pătrunjel
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Lasă lintea la înmuiat în apă rece o jumătate de oră, după care fierbe-o şi scurge-o.
Intre timp, curăţă ceapa şi usturoiul. Taie carnea de vită în cuburi şi rumeneşte-o în ulei câteva minute. Scoate carnea din tigaie şi pune în uleiul rămas ceapa tăiată julien, usturoiul tăiat în felii şi foile de dafin rupte în bucăţi mari.
Decojeşte roşiile, taie-le în cuburi şi adaugă-le în tigaie. Lasă-le la înăbuşit. Când s-au pătruns legumele, pune carnea de vită, o cană de apă fierbinte şi lasă la foc mic.
Când carnea e aproape fiartă, adaugă lintea şi ţine la foc potrivit să clocotească încă 15-20 de minute. La final, adaugă ghimbirul, boiaua, pătrunjelul şi potriveşte de sare şi piper.
Vita marocana cu linte
Pofta buna!