Vita marocana cu linte

Printeaza

Vita marocana cu linte din: carne de vita, linte, rosii, ceapa, usturoi, ghimbir, boia, foi de dafin, patrunjel, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Vita_marocana_cu_linte

  • 500-600 g carne de vită
  • 300 g linte verde
  •  3 roşii
  • 2 cepe
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă de ghimbir ras
  • 1 lingură de boia dulce
  • 2 foi de dafin
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Lasă lintea la înmuiat în apă rece o jumătate de oră, după care fierbe-o şi scurge-o.

Intre timp, curăţă ceapa şi usturoiul. Taie carnea de vită în cuburi şi rumeneşte-o în ulei câteva minute. Scoate carnea din tigaie şi pune în uleiul rămas ceapa tăiată julien, usturoiul tăiat în felii şi foile de dafin rupte în bucăţi mari.

Decojeşte roşiile, taie-le în cuburi şi adaugă-le în tigaie. Lasă-le la înăbuşit. Când s-au pătruns legumele, pune carnea de vită, o cană de apă fierbinte şi lasă la foc mic.

Când carnea e aproape fiartă, adaugă lintea şi ţine la foc potrivit să clocotească încă 15-20 de minute. La final, adaugă ghimbirul, boiaua, pătrunjelul şi potriveşte de sare şi piper.

Vita marocana cu linte

Vita_marocana_cu_linte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.