Vita cu masline si cimbru
PrinteazaVita cu masline si cimbru din: carne de vită tăiată cuburi, usturoi, masline negre si verzi, ulei, cimbru, foi de dafin, sare, piper, ceapa, telina, vin rosu sec, morcovi.
Ingrediente:
- un kg carne de vită tăiată cuburi
- 2 căţei de usturoi
- 250 g măsline negre şi verzi
- 4 linguri ulei
- o crenguţă cimbru
- 2 foi de dafin
- sare
- piper
Ingrediente pentru marinată:
- o ceapă
- un fir ţelină
- 750 ml vin roşu sec
- 3 morcovi
- 5 crenguţe cimbru
- o foaie de dafin
- o linguriţă piper
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Carnea se pune la marinat împreeină cu ingredientele menţionate. Se lasă la frigider 24 de ore.
Apoi se scurge, se usucă si se rumeneşte în ulei încins.
Se adaugă si legumele din marinată, bine scurse, se lasă 5 minute şi apoi se adaugă usturoiul mărunţit, cimbrul, foile de dafin.
Se adaugă zeama marinatei, se potriveşte de sare, piper şi se lasă 90 de minute la foc mic, cu capac.
Se opăresc măslinele 5 minute în apă clocotită, se trec apoi sub un jet de apă rece.
Carnea se scoate din zeama în case fierbe, aceasta se strecoară, se pasează de legume şi se asază din ntu la fiert cu carnea si măslinele. Se mai lasă 30 de minute, la foc mic.
Vita cu masline si cimbru
Pofta buna!