Vita cu orez si hagina

Printeaza

Vita cu orez si hagina din: carne macră de vacă, orez, sos de boabe de „Sichuan “, sos de soia, sare, zahăr, hagina, rădăcină de ghimbir, ulei de susan, ulei de arahide.

Ingrediente:Vita cu orez si hagina

  • 450 g carne macră de vacă
  • 200 g orez
  • 3 linguri sos de boabe de „Sichuan “
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 linguriţă sare
  • 2 linguriţe cu vârf zahăr
  • 1 lingură hagina tocată
  • 1 lingură rădăcină tocată ghimbir
  • 1 lingură ulei de susan
  • 2 linguri ulei de arahide

Mod de preparare:

Se taie carnea de vacă în felii subţiri. Sosul de bob se omogenizează.

Orezul se spală bine şi se lasă la înmuiat în apă călduţă timp de trei ore. Se pune tigaia pe foc şi se toarnă uleiul de arahide, apoi sosul de bob, amestecându-se, la foc potrivit, până ce capătă o culoare roşiatică.

Se adaugă hagina şi ghimbirul, amestecându-se uşor pentru omogenizare, adăugându-se pe rând: sosul de soia, zahărul şi două treimi de ceaşcă cu apă. Se amestecă uşor, până când dă în fiert. Se ia tigaia de pe foc.

După ce se răceşte puţin, se adaugă uleiul de susan şi totul se toarnă peste feliile de carne.

Se amestecă bine şi se lasă la foc mic aproximativ trei sferturi de oră. Orezul, scurs de apă, se întinde pe o planşă de lemn şi se zdrobeşte cu un făcăleţ.

Se pune la prăjit într-o tigaie, la foc iute, adăugându-se (sau nu, după preferinţă) şi condimente.

Orezul este gata când s-a rumenit bine (devenind ,,pământiu“). Se amestecă bine cu carnea şi amestecul obţinut se distribuie în două vase. Se pun la foc mic, aproximativ două ore.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna vita cu orez

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.