Vită picantă cu legume
PrinteazaVită picantă cu legume din: carne de vita, morcovi baby, broccoli, rosii cherry, morcov, ceapa, vin rosu, ardei iute, frunza de dafin, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, cartofi, varza rosie si ardei copti.
- 800 g carne de vita
- 400 g morcovi baby
- 500 g broccoli
- 200 g rosii cherry
- un morcov
- o ceapa
- 500 ml vin rosu
- un ardei iute
- o frunza de dafin
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
- patrunjel
- cartofi
- varza rosie
- ardei copti
Mod de preparare:
Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se taie rondele. Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Ardeiul iute se spală şi se taie bucăţi. Carnea de vită se spală şi se taie felii potrivit de groase. Se pun toate ingredientele într-o oală, se toarnă două linguri cu ulei şi vinul roşu, se condimentează şi se adaugă frunza de dafin.
Dacă carnea şi legumele nu sunt acoperite de marinată, se mai adaugă puţină apă, se amestecă şi se introduce la rece pentru minimum 3 ore. Se introduce carnea cu marinata în cuptor şi se coace la foc mediu până se înmoaie, eventual mai adăugând apă pe parcurs. Morcovii baby şi broccoli se fierb, se călesc în puţin ulei încins împreună cu roşiile cherry şi se condimentează.
Se servesc alături de carnea de vită picantă, presărate cu pătrunjel tocat. Se servesc ca atare, cu piure de cartofi, salata de varza rosie sau ardei copti.
Vită picantă cu legume
Pofta buna!