Vită cu piure de cartofi şi spanac
PrinteazaO reteta delicioasa de vita cu piure de cartofi si spanac din: carna slaba de vita, ceapa, ulei, vin sec, rosii, cartofi, spanac, lapte degresat, cimbru, unt si sare.
- 300 g carne slabă de vită
- 2 cepe
- 2 linguri ulei
- 100 ml vin sec
- 2–3 roşii
- 300 g cartofi
- ½ kg spanac
- 50 ml lapte degresat
- 1 linguriţă unt
- cimbru
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, o porţionaţi în felii subţiri şi o fierbeţi înăbuşit, cu uleiul şi apă. Curăţaţii ceapa şi o tăiaţi solzişori. Decojiţi roşiile şi le mărunţiţi.
Când carnea s-a frăgezit, adăugaţi în vas ceapa, roşiile, cimbrul, vinul şi apă cât să le acopere. Acoperiţi cratiţa şi le lăsaţi să se înăbuşe în continuare, până când scade sosul.
La sfârşit, săraţi după gust.
Curăţaţi spanacul, îl spălaţi în mai multe ape şi îl opăriţi. Puneţi la fiert cartofii, în prealabil curăţaţi. Pasaţi spanacul şi cartofii scurşi, după care le amestecaţi cu laptele, untul şi sare după gust.
Vită cu piure de cartofi şi spanac
Pofta buna!