Vită cu porumb şi legume
PrinteazaVită cu porumb şi legume din: carne de vita, ceapa, morcovi, ardei grasi, cartofi, telina, porumb, ardie iute, vin alb, suc de rosii, otet, ulei, sare, piper, busuioc, conopida.
- 700 g carne de vita
- doua cepe albe
- doi morcovi
- 3 arde grasi
- doi cartofi
- o telina mica
- 4 porumbi de fiert
- doi ardei iuti
- 600 ml vin alb
- o lingura cu otet
- 300 ml suc de rosii
- 150 ml ulei
- sare
- piper
- busuioc verde
- conopida
Mod de preparare:
Carnea de vită se spală, se taie cuburi şi se pune într-un bol.
Se toarnă deasupra oţetul, vinul alb, sare şi piper după gust. Se adaugă câteva rondele de ceapă, morcovi şi ţelină, se presară câteva frunze de busuioc şi se amestecă.
Se acopertă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru minimum două ore, amestecând din când în când.
Restul legumelor curăţate se taie felii sau cuburi şi se călesc în puţin ulei. Se adaugă sucul de roşii, puţină apă, sare şi piper.
Se fierb 20 de minute, se opreşte focul şi se presară busuioc tocat.
Carnea de vită se pune într-o cratiţă cu marinata şi restul de ulei şi se prăjeşte până scade aproape tot sosul şi carnea poate fi pătrunsă cu o furculiţă.
Porumbul se fierbe, se taie bucăţi şi se pune pe farfurie alături de legumele şi carnea de vită, presărându-se cu busuioc tocat.
Se servesc ca atare sau cu o garnitura de piure de conopida.
Vită cu porumb şi legume
Pofta buna!