Vita cu sfecla
PrinteazaO tocanita delicioasa din: vita, sfecla, gulie, cartofi, morcovi, ceapa rosie, vin, usturoi, foid e dafin, ulei, cimbru si piper boabe.
- 700 g pulpa de vita (merge si carne cuburi pentru gatit)
- 2 sfecle potrivite
- 1 gulie maricica
- 700 g cartofi
- 1 morcov
- 1 ceapa rosie
- 1 cana cu vin
- 3-4 catei de usturoi
- 2 foi de dafin
- 3-4 linguri cu ulei de porumb (sau ulei de floarea soarelui)
- 2 fire de cimbru
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Pune carnea de vita taiata bucati intr-o marinata din ulei, vin, usturoi taiat felii, sare, piper si foaie de dafin. Lasa la rece cel putin doua ore. Curata, taie in bucati potrivite gulia, sfecla, cartofii, ceapa si morcovul.
Pune intr-o oala de pamant (daca nu ai, merge si una obisnuita) carnea, cu tot cu marinata (mai putin dafinul), apoi, pe rand, legumele. Ultimul strat sa fie din cartofi si morcovi. Adauga firele de cimbru, acopera si da la cuptor, la foc mic, pentru 3-4 ore.
Vita cu sfecla
Pofta buna!