Vita in sos aromat de bere
PrinteazaVita in sos aromat de bere din: antricot de vitel, boabe de mustar, cimbru, nucsoara, cuisoare, morcovi, ceapa, otet, bere neagra, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 1 kg antricot de vitel
- 1 lingura cu boabe de mustar
- 1 lingurita cu cimbru
- 1 varf de cutit de nucsoara
- 4-5 cuisoare macinate
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 linguri cu otet
- 500 ml bere neagra
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri cu ulei de masline extravirgin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecă cimbrul, piperul, cuişoarele, boabele de muştar măcinate fin, nucşoa¬ra şi un praf de sare.
Feliază carnea, apoi freacă fiecare bucată (mare cât pentru 1/2 porţie) cu acest amestec. Incine intr-o cratita uleiul, pune carnea si rumeneste-o pe ambele parti.
Adauga morcovii taiati felii, usturoiul pisat si ceapa solzisori. Toarna deasupra otetul si berea.
Acoepra vasul cu folie de aluminiu si da-l in cuptorul incins pentru doua ore si jumatate.
Cand carnea este gata, scoate-o pe un platou, iar sosul si legumele paseaza-le in blender.
Serveste friptura cu sosul gros si aromat de bere.
Vita in sos aromat de bere
Pofta buna!