Burger cu Carne de Vită și Brânză de Capra din: chifle, carne de vita, branza de capra, mustar, rosie, salata, ceapa, maioneza, usturoi, sare, piper, ulei. Burgerul cu carne de vită și brânză de capră este o adevărată delicatesă gourmet, combinând savoarea bogată a cărnii de vită cu textura cremoasă și gustul distinct al brânzei […]
Vita in sos de cidru
PrinteazaVita in sos de cidru din: ulei, vrabioara, costita, ceapa, usturoi, foi de dafin, cidru, mustar de dijon, jeleu de merisoare si coacaze, ciuperci si patrunjel.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei
- 1,2 kg vrabioara, taiata bucati
- 300 g costita, taiata cuburi
- 3 cepe mari, tocate
- 4 catei de usturoi, taiat felii
- 2 foi de dafin
- 600 ml cidru sau vin alb
- 2 linguri mustar de Dijon
- 2 linguri jeleu de merisoare si coacaze – optional
- 300 g ciuperci deshidratate, puse la inmuiat in 300 ml apa clocotinda 10 minute
- o mana de patrunjel proaspat, pentru ornat
Mod de preparare:
Intr-un vas larg incinge 2 linguri ulei si prajeste jumatate din carne 5 minute, intorcand o data, pana cand se rumeneste. transfera intr-un vas larg si repeta procedeul cu carnea ramasa.
Adauga costita si uleiul ramas si prajeste 1 minut inainte de a adauga ceapa, usturoiul si foile de dafin; prajeste 5 minute, pana cand se rumenesc.
Transferi in caserola. Adauga cidrul, mustarul si jeleul si adu la punctul de fierbere. Lasa sa fiarba la foc mic.
Strecoara prin tifon dublu lichidul in care ai inmuiat ciupercile si adauga lichidul in caserola si apoi ciupercile.
Acopera vasul cu capac si lasa sa fiarba inabusit la foc mic 3 1/2 ore.
Ia capacul, mareste flacara si lasa sa fiarba circa 30 de minute, pana cand lichidul scade si sosul se ingroasa.
Orneaza cu patrunjel proaspat, tocat.
Vita in sos de cidru
Pofta buna!
Souvlaki de Miel sau Vită
Souvlaki de Miel sau Vită din: carne de miel sau vita, ulei, suc de lamaie, usturoi, oregano, rozmarin, sare, piper, ardei, ceapa, bete. Souvlaki, unul dintre cele mai îndrăgite feluri de mâncare din bucătăria grecească, poate fi preparat nu doar cu carne de porc sau pui, dar și cu miel sau vită, oferind o variantă […]
mai bine cu vin alb