Friptura de vita la gratar cu sos din: friptura de vita, tequila, limeta, portocala, ceapa rosie, ardei iute, sare, piper, ulei de masline, usturoi, patrunjel, coaja de portocala, fulgi de ardei rosu, otet de vin alb. Ingrediente: 1 buc friptura de vita 60 ml tequila 2 limete 1 portocala 1/2 ceapa rosie 1/2 ardei iute sare […]
Vita cu sos de hrean si cartofi
PrinteazaVita cu sos de hrean si cartofi din: muschi de vita, hrean, smantana, ulei, cartofi, patrujel verde, chimen, sare si piper.
- 1 kg muschi de vita
- 2 radacini de hrean
- 250 ml smantana
- 1 lingura ulei
- 400 g cartofi
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 lingurita chimen macinat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati carnea de tendoane si puneti-o la fiert, in bucata intreaga, in apa cu sare si chimen.
Curatati si radeti hreanul pe razatoare mica, apoi puneti-l intr-un vas cu uleiul si apa cat sa-l acopere.
Sarati-l si fierbeti-l 5 minute. Lasati-l la racit putin, apoi adaugati smantana si mai fierbeti-l 5 minute.
Fierbeti cartofii curatati si taiati in sferturi, in apa cu sare. Cand carnea este fiarta, scoateti-o din apa si lasati-l la racit putin, apoi taiati-o felii cu grosimea de 1,5-2 cm.
Serviti feliile cu cartofi fierti si presarati cu patrunjel verde si cu sos de hrean.
Vita cu sos de hrean si cartofi
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptura de vita la gratar cu sos de unt
Friptura de vita la gratar cu sos de unt din: vita, ulei, sare, piper, otet, piper, dafin, ceapa, tarhon, ou, unt, piper. Friptura de vita poate fi preparata prin diferite metode, inclusiv prajire, coacere sau gratar. Caracteristicile fripturii de vita includ: Textura: Carnea de vita are o textura ferma, dar este, in acelasi timp, suculenta […]
Pofta buna!
Imi place reteta asta