Vita cu sos de legume si orez
PrinteazaO reteta delicioasa de Vita cu sos de legume si orez din: orez, vrabioara de vita, morcovi, ceapa, mere, ciuperci, ulei de masline, zeama de lamaie, zahar, otet balsamic, sare grunjoasa, piper si vin rosu.
- 300 g orez
- 500 g vrabioara de vita
- 4 morcovi
- o ceapa mare alba
- 150 g mere dulci
- 250 g ciuperci
- ulei de masline
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri zahar
- 2 linguri otet balsamic
- sare grunjoasa
- piper negru macinat
- 100 ml vin rosu dulce
Mod de preparare:
Se feliază carnea, se taie cubuleţe şi se înăbuşă în ulei.Separat, se spală orezul şi se fierbe într-un litru de apă. După ce a fiert, se potriveşte cu sare.Se curăţă ceapa, morcovii şi merele şi se taie feliuţe.
Peste carne se pun ceapa, merele, morcovii şi ciupercile şi se călesc în sucul propriu, la foc mic. La final, se adaugă sare, piper, zahăr, oţet balsamic, zeamă de lămâie şi vin şi se lasă să fiarbă, până se obţine un sos lega. Se servesc cu orezul fiert.
Vita cu sos de legume si orez
Pofta buna!