Vită în sos de vin cu cardamom
PrinteazaVită în sos de vin cu cardamom din: pulpa de vita, coniac, vin rosu, boia dulce, cardamom, coriandru, usturoi, piper, cimbru, ulei si sare.
Ingrediente:
- 1 kg pulpa de vita
- 10 ml coniac
- 200 ml vin rosu
- 1 lingurita cu boia dulce
- 1 varf de cutit de cardamom
- 1/2 lingurita de coriandru
- 2 catei de usturoi
- piper negru boabe
- cimbru
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Crestează pulpa de vită ca şi cum ai tăia-o în felii şi perpeleşte-o bine. Adaugă coniacul, flambează, stinge cu vinul, presară sare, cardamomul şi câteva boabe de piper şi dă totul în 2-3 clocote.
Pune carnea într-o tavă, toarnă deasupra sosul şi presară boia, boabe de coriandru zdrobite, cimbru şi felii de usturoi.
Dă tava la cuptor acoperită cu hârtie pergament, iar la fiecare sfert de oră, adaugă puţină apă. Lasă friptura o oră şi jumătate.
Când furculiţa intră uşor în ea, friptura e gata. Indepărtează hârtia şi lasă carnea să prindă crustă.
Vită în sos de vin cu cardamom
Pofta buna!
Vita in sos de vin, imi place
Ce bine arata vita