Vita cu sos de vin
PrinteazaVita cu sos de vin din: carne de vita, ceapa, unt, zahar brun, vin rosu sec, foaie de dafin, cimbru, amidon, apa, sare, piper.
- 800 g carne de vita
- o ceapa
- 60 g unt
- o lingurita zahar brun
- 150 ml vin rosu sec
- o foaie de dafin
- o crenguta cimbru
- o lingura amidon
- 150 ml apa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea de vită se pune la fiert în apă cu un praf de sare. Intre timp, se pregăteşte sosul, pentru care ceapa tocată mărunt se căleşte în unt. După ce s-a înmuiat, se adaugă zahărul şi se caramelizează uşor.
Se pun vinul, apa, foaia de dafin, cimbrul şi piperul şi se lasă sjj dea un clocot. Se deşface amidonul cu apă si se adaugă în sosul care fierbe cu vin. Se pune şi carnea fiartă şi se continuă fierberea până ce sosul devine mai gros.
Se serveşte cu garnitură, după gust.
Vita cu sos de vin
Pofta buna!