Vita stroganoff cu paste si ierburi aromate
PrinteazaO reteta de vita stronganoff cu unt, ulei de masline, ciuperci, paste pappardelle, hasme, faina, supa de vita, mustar dijon, pasta de tomate, smantana lichida si patrunjel tocat.
- cotlet de vită, degresat
- 1 lingură de unt
- 1 lingură ulei de măsline
- 300 g ciuperci de cultură mici
- 400 g paste (de preferat pappardelle)
- 3 haşme tocate mărunt
- 1 lingură făină
- 300ml supă de vită
- 1 lingură muştar Dijon
- 1 lingură pastă de tomate
- 3 linguri smântână lichidă
- pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Inainte de a începe, se ţine carnea de vită la congelator timp de 45 de minute. Se taie apoi cât de fin se poate şi se asezonează. Se topeşte jumătate din unt cu jumătate din ulei într-o tigaie mare antiaderentă.
Se creşte intensitatea căldurii şi se rumeneşte rapid carnea. Se scoate carnea şi se lasă de o parte. Se repetă procedura şi cu ciupercile. Se fierb pastele.
Se pune restul de unt şi restul de ulei în tigaie şi se prăjesc haşmele scurt, cât să se înmoaie. Se adaugă făina şi se amestecă timp de 1 minut, apoi se toarnă treptat supa, amestecând mereu.
Se lasă să clocotească 5 minute, până se îngroaşă după care se încorporează muştarul, pasta de tomate, creme fraîche şi se asezonează. Se lasă să clocotească încă 1 minut, apoi se adaugă ciupercile şi carnea de vită.
Poftă bună!