Vita stroganoff cu piure
PrinteazaVita stroganoff cu piure din: muschi de vita, ciuperci, ceapa, unt, smantana, bulion, vin alb, boia, sare.
- 600 g muschi de vită
- 250 g ciuperci albe
- 2 cepe
- 60 g unt
- 3 linguri smăntănă
- 1 lingură bulion
- 50 ml vin alb sec
- 1/2 lingurită boia
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Se topesc 20 g unt si se rumenesc rapid bucătile de carne la foc mare. Apoi se scoate carnea, se pun 20 g unt si se căleşte ceapa.
Separat, in alte 20 g unt se pun ciupercile tăiate lamele fine. Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă carnea, se toarnă vinul, se adaugă smântâna, boiaua, bulionul, sare si piper.
Se acoperă vasul si se lasă pe foc pentru 5 minute. Se serveste cu pătrunjel si piure de cartofi.
Pofta buna!