Vită Stroganoff
PrinteazaO reteta de vita stroganoff din: antricot, sare, piper, ceapa, ciuperci, bulion de vita, sos worcestershire, usturoi, smantana si patrunjel.
- 300 g felii de antricot
- Sare si piper negru
- 150 g ceapa, fin tocata
- 125 g ciuperci, taiate fin
- 100 ml bulion de vita sau sherry
- 1 lingura sos Worcestershire
- 1 lingura coniac, optional
- 1 catel de usturoi, zdrobit, optional
- 4 linguri smantana
- 2 lingurite patrunjel proaspat, tocat
ornare:
- cateva frunze de patrunjel
Mod de preparare:
Se indeparteaza grasimea de pe bucatile de friptura, care se taie suvite si se asezoneaza cu piper. Se incalzeste o tigaie mare cu capac si se prajesc fara grasime ceapa si ciupercile timp de 2-3 minute la flacara potrivita.
Se toarna bulionul sau sherry-ul si sosul Worcestershire, se acopera si se fierbe inabusit 5 minute, scuturand din cand in cand tigaia. Se scoate capacul si se lasa sa fiarba descoperit 2 minute, pana cand in tigaie au mai ramas doar 4-5 linguri de lichid. Se scot legumele si se pastreaza la cald.
Se pune carnea de vita in tigaie si se fierbe inabusit 3-4 minute pana cand devine maronie. Daca se foloseste coniac, atunci focul trebuie sa fie foarte mic, cat sa incalzeasca baza tigaii. Se toarna coniac si se flambeaza. Cand flacarile s-au stins, se adauga, optional, usturoiul.
Se pun ceapa si ciupercile din nou in tigaie si se incalzesc 2 minute. Se adauga smantana si patrunjelul, potrivind gustul de sare si piper. Se serveste ornat cu frunze de patrunjel.
Vită Stroganoff
Pofta buna!
Incoming search terms:
- vita stroganoff
Asta-i o reteta renumita