Vita la tigaie cu ardei gras si vinete
PrinteazaVita la tigaie cu ardei gras si vinete din: ulei de măsline extravirgin, muşchi de vită, ceapa, usturoi, fulgi ardei iute, vinete, ardei roşu, vin alb, fasole cannellini, măsline verzi fără sâmburi, roşii descojite, pasta de tomate, apă, sare, piper.
Ingrediente:
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 felii muşchi de vită
- 1 ceapă curăţată şi tăiată mărunt
- 3 căţei de usturoi curăţaţi şi tăiaţi mărunt
- 1/2 linguriţă de fulgi ardei iute
- 2 vinete tăiate în bucăţi mici
- 1 ardei roşu, bucăţi mari
- 200 ml vin alb
- 1 conservă (400 g) fasole cannellini
- 100 g măsline verzi fără sâmburi
- 1 cutie roşii descojite
- 2 linguri pasta de tomate
- 100 ml apă
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Incinge 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie. Adaugă muşchiul de vită şi prăjeşte-l pe fiecare parte, după care pune-l într-un alt vas. încălzeşte uleiul rămas.
Ca să prepari sosul, pune la călit ceapa, usturoiul, ardeiul iute, vinetele şi ardeiul roşu. Lasă-le pe foc până se înmoaie.
Adaugă vinul, fasolea, măslinele, roşiile descojite şi pasta de tomate, precum şi apa.
Lasă la fiert 10 minute, între timp taie friptura de vită şi pune sosul peste ea.
Sărează, piperează şi lasă pe foc 5 minute. Ornează cu frunze de ruccola şi stropeşte cu ulei de măsline.
Vita la tigaie cu ardei gras si vinete
Pofta buna!