Vita la tigaie cu sos de branza
PrinteazaVita la tigaie cu sos de branza din: branza cu mucegai, antricot de vita, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun, usturoi, lapte batut, sos worcestershire, sare, piper, paine, patrunjel, ardei.
- 50g de brânză cu mucegai albastru
- 600g de antricot de vită
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de oţet balsamic
- 1 linguriţă de zahăr brun
- 2 căţei de usturoi, tocaţi
- 2 linguri de lapte bătut
- puţin sos Worcestershire
- sare şi piper
- 4 felii de pâine toast
- câteva fire de pătrunjel
- ardei roşu pentru decor
Mod de preparare:
Se taie carnea în patru felii egale şi se pune într-o pungă de plastic, amestecă jumătate din uleiul de măsline cu oţetul balsamic, zahărul brun şi usturoiul, după care se toarnă peste carne şi se lasă la marinat timp de 30 de minute, la temperatura camerei.
Se mărunţeşte brânza cu o furculiţă, după care se adaugă laptele bătut şi sosul Worcestershire şi se amestecă până când devine un sos fin.
Se scoate carnea de la marinat, se asezonează cu sare şi piper şi se prăjeşte într-o tigaie grill unsă cu ulei.
Se pune o felie de pâine pe o farfurie, se aşază friptura deasupra, după care se toarnă sosul de brânză cu mucegai. Se decorează farfuria cu pătrunjel şi felii de ardei roşu.
Vita la tigaie cu sos de branza
Pofta buna!
Foarte buna reteta de vita la tigaie, mai ales sosul