Vita Wellington cu sos de mustar
PrinteazaVita Wellington cu sos de mustar din: muşchi de vită, şuncă de puf/curcan, caşcaval afumat, aluat foitaj, ciuperci, oua, usturoi, ceapă, morcovi, cartofi, sare, piper, mustar, ulei, patrunjel, seminţe de floarea-soarelui sau de pin, muştar, miere, smântână.
Ingrediente:
- 4 felii muşchi de vită
- 4 felii de şuncă de puf/curcan
- 4 felii de caşcaval afumat + 40 g caşcaval
- aluat foitaj
- 200 g ciuperci
- 1 ou
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 3 morcovi
- 3-4 cartofi
- sare, piper
- muştar, ulei
- pătrunjel
- seminţe de floarea-soarelui sau de pin
Pentru sosul de muştar:
- 2 linguri muştar
- 1/2 linguriţă miere
- 2 linguri smântână
Mod de preparare:
Feliile de muşchi le condimentezi cu sare şi piper încingi o tigaie cu o lingură de ulei, pui feliile în tigaie, câte 30 de secunde pe fiecare parte, ca să prindă o crustă, apoi le scoţi şi le laşi la răcit.
Când sunt reci, le ungi cu muştar. Cureţi ceapa, ciupercile şi usturoiul. Toci ceapa şi usturoiul, le pui la călit, apoi adaugi ciupercile şi le căleşti 15 minute. Laşi la răcit.
Când compoziţia e rece, o amesteci cu 40 g caşcaval ras. Tai 4 bucăţi de aluat foitaj, pui câte o bucată de şuncă presată, una de caşcaval, compoziţia de ciuperci şi bucata de muşchi.
Formezi un pateu, faci 3 tăieturi cu cuţitul, ungi cu ou, presari seminţe de susan şi dai la cuptor pentru 30-40 de minute sau până se rumenesc. Vita Wellington se serveşte cu sos de muştar şi cu garnitură de cartofi natur şi morcovi.
Incingi o crăticioară antiaderentă, pui 2 linguri cu muştar, 1/2 lingtiriţă miere, iar când începe să dea în clocot, adaugi 2 linguri cu smântână şi laşi să fiarbă 1 minut.
Vita Wellington cu sos de mustar
Pofta buna!