Vită Wellington

Printeaza

Vită Wellington: muschi de vita, sunca de curcan, cascaval afunat, aluat foitaj, ciuperci, ou, usturoi, ceapa, morcovi, cartofi, sare, piper, mustar, ulei, patrunjel, seminte de pin, miere, smantana.

Ingrediente:

  • 4 felii muşchi de vită
  • 4 felii de şuncă de curcan
  • 4 felii de caşcaval afumat + 40 g caşcaval
  • aluat foitaj
  • 200 g ciuperci
  • 1 ou
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • 3 morcovi
  • 3-4 cartofi
  • sare
  • piper
  • muştar
  • ulei
  • pătrunjel
  • seminţe de floarea-soarelui sau de pin

Ingrediente sos mustar:

  • 2 lingri muştar
  • 1/2 linguriţă miere
  • 2 linguri smântână

 

Mod de preparare:

Feliile de muşchi le condimentezi cu sare şi piper încingi o tigaie cu o lingură de ulei, pui feliile în tiga­ie, câte 30 de secunde pe fiecare parte, ca să prindă o crustă, apoi le scoţi şi le laşi la răcit. Când sunt reci, le ungi cu muştar. Cureţi ceapa, ciupercile şi usturoiul.

Toci ceapa şi usturoiul, le pui la călit, apoi adaugi ciupercile şi le căleşti 15 minute. Laşi la răcit. Când compoziţia e rece, o amesteci cu 40 g caşcaval ras.

Tai 4 bucăţi de aluat foitaj, pui câte o bucată de şuncă presată, una de caşcaval, compoziţia de ciuperci şi buca­ta de muşchi.

Formezi un pateu, faci 3 tăieturi cu cuţitul, ungi cu ou, presari seminţe de susan şi dai la cuptor pentru 30-40 de mi­nute sau până se rumenesc.

Vita Wellington se serveşte cu sos de muştar şi cu garnitură de cartofi natur şi morcovi.

Incingi o crăticioară antiaderentă, pui 2 linguri cu muştar, 1/2 lingtiriţă miere, iar când începe să dea în clocot, adaugi 2 linguri cu smântână şi laşi să fiarbă 1 minut.

Vită Wellington

Vita_Wellington

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.