Vitaminele imunitatii
PrinteazaDaca nu te omori dupa fructe si legume si le cam ocolesti, afla ca dai cu piciorul unor ajutoare de nadejde ale sistemului imunitar: vitaminele!
Suplimentele de vitamine si minerale te ajuta insa sa furnizezi organismului combustibilul de care are nevoie pentru mentinerea unui sistem imunitar functional, la aceste suplimente numai la indicatia medicului, dupa ce-ti faci analize si afli ce-ti lipseste!
SELENIU: studiile au dovedit cs nivelul scszut de seleniu in corp favorizeazs instalarea tumorilor la ssn, rect, colon di plamani.
VITAMINA A: este vitamina care mentine sanatos tesutul mucoaselor, iar in lipsa ei, devenim mai slabi in fata bolilor infectioase.
VITAMINA B6: deficienta de vitamina B6 incetineste raspunsul imun al organismului. Suplimentele redresează sistemul imunitar, dar nu se recomandă supradozarea.
VITAMINA C: protejeaza impotriva radicalilor liberi si stimuleaza formarea anticorpilor. Supradozarea nu este periculoasa – organismul scapa singur de cantitatea de care nu are nevoie. VITAMINA D: denumita vitamina soarelui pentru ca este produsa de piele cand aceasta este expusa razelor solare, ea mareste capacitatea antimicrobiana in fata bacteriei responsabile de tuberculoza si lupta eficient impotriva altor boli.
VITAMINA E: un studiu ce a implicat persoane perfect sanatoase cu varste peste 65 de ani a relevat ca suplimentarea dozei zilnice de vitamina E creste cantitatea de anticorpi necesari pentru a stopa instalarea hepatitei B si a tetanosului.
ZINC: este un element esential imunitatii, deficienta acestuia afectand functionarea celulelor T si a altor celule ale sistemului imunitar. Este foarte important ca dieta zilnica sa cuprinda suficient zinc (15-25 mg), insa o cantitate prea mare poate avea efect contrar-inhibarea raspunsului imun. Dozarea se va face, asadar, numai de catre medic.