Viţel cu ceapă şi sos de roşii
PrinteazaO reteta de vitel cu ceapa si sos de rosii din: carne de vitel, ceapa, ulei de masline, otet de mere, rosii, rozmarin, foaie de dafin, usturoi, sare si piper.
- 6 bucati carne de vitel (de 250 g fiecare)
- 1 kg ceapa mica, dar mai mare decat arpagicul
- 100 ml ulei de masline
- 50 ml otet de mere
- 3 rosii
- cateva ramurele de rozmarin
- 1 foaie de dafin
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spalati carnea si lasati-o sa se scurga de apa. incalziti uleiul intr-o cratita si puneti carnea sa se rumeneasca.
Adaugati cepele intregi, curatate si lasati-le la foc potrivit sa se caleasca 5-10 minute.
Adaugati otetul de mere, rosiile decojite si taiate in cubulete, usturoiul pisat, rozmarinul, sare si piper, dupa gust. puneti in vas si foaia de dafin si apa calduta cat sa acopere toate inrgedientele.
Acoperiti vasul si lasati sa fiarba la foc mic, pana cand apa scade si ingredientele ramas in sosul lor propriu.
Viţel cu ceapă şi sos de roşii
Pofta buna!