Viţel cu ciuperci şi legume
PrinteazaViţel cu ciuperci şi legume din: vrabioara de vitel, ciuperci de padure, morcovi, pastarnac, ceapa rosie, gogosar, supa de carne, unt, ulei, patrunjel, sare si piper.
Ciupercile sunt bogate în seleniu, potasiu, cupru, fier, zinc, aminoacizi, vitamine, mai ales cele din complexul B. Mineralele amintite sunt renumite pentru efectul antitumoral.
In medicina chinezească ciupercile se folosesc de mii de ani în tratamentele împotriva cancerului.
Ingrediente:
- 500 g vrabioara de vitel
- 500 g ciuperci de padure (hribi, manatarci, galbiori, iutari)
- 2 morcovi
- 2 radacini de pastarnac
- 1 ceapa rosie
- 1 gogosar
- 250 ml supa de carne
- 50 g unt
- 50 ml ulei
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi vrăbioara de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o şi tăiati-o în feliuţe de circa 5-6 mm grosime.
Tăiaţi ciupercile în bucăţi. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi legumele în bucăţi potrivite.
Puneţi carnea, ciupercile şi legumele într-o cratiţă, adăugaţi uleiul şi prăjiţi-le la foc potrivit până se înmoaie.
Adăugaţi supa de legume şi untul, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să se călească înăbuşit până când se evaporă aproape toată zeama lăsată şi sosul se îngroaşă, iar carnea este bine făcută.
La final, puneţi pătrunjelul tocat mărunt, amestecaţi şi mai lăsaţi 1-2 minute la foc mic.
Viţel cu ciuperci şi legume
Pofta buna!