Viţel cu ciuperci şi legume

Printeaza

Viţel cu ciuperci şi legume din: vrabioara de vitel, ciuperci de padure, morcovi, pastarnac, ceapa rosie, gogosar, supa de carne, unt, ulei, patrunjel, sare si piper.

Ciupercile sunt bogate în sele­niu, potasiu, cupru, fier, zinc, aminoacizi, vitamine, mai ales cele din complexul B. Mine­ralele amintite sunt renumite pentru efectul antitumoral.

In medicina chinezească ciu­percile se folosesc de mii de ani în tratamentele împotriva cancerului.

 

Ingrediente:

  • 500 g vrabioara de vitel
  • 500 g ciuperci de padure (hribi, manatarci, galbiori, iutari)
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de pastarnac
  • 1 ceapa rosie
  • 1 gogosar
  • 250 ml supa de carne
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi vrăbioara de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o şi tăiati-o în feliuţe de circa 5-6 mm grosime.

Tăiaţi ciupercile în bucăţi. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi legumele în bucăţi potrivite.

Puneţi carnea, ciupercile şi legumele într-o cratiţă, adăugaţi uleiul şi prăjiţi-le la foc potrivit până se înmoaie.

Adăugaţi supa de legume şi untul, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să se călească înăbuşit până când se evaporă aproape toată zeama lăsată şi sosul se îngroaşă, iar carnea este bine făcută.

La final, puneţi pătrunjelul tocat mărunt, amestecaţi şi mai lăsaţi 1-2 minute la foc mic.

 

Viţel cu ciuperci şi legume

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.