Vitel cu ciuperci si verdeata
PrinteazaVitel cu ciuperci si verdeata
- 1 kg carne
- 1 kg ciuperci
- 1 ceapă
- 1 lingură unt
- sare
- piper
- 5 linguriţe făină
- 5 linguriţe bulion de roşii sau 10 roşii
- 2 ceşti zeamă de carne
- pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Punem untul într-o cratiţă şi cînd se înfierbantă, adăugăm ceapa, sare şi apoi carnea (spată sau piept) tăiată în bucăţi. Lăsăm să se prăjească încet. Cînd capătă culoare, adăugăm făina şi bulionul de roşii (sau roşii proaspete). Amestecăm bine şi turnăm apoi zeama de carne.
Curăţăm, spălăm şi opărim ciupercile cu apă clocotită, le tăiem în felii (în bucăţi mai mari sau chiar întregi) şi le punem peste viţel. Presărăm piperul. Lăsăm mancarea să fiarbă încet, o oră sau o oră şi un sfert. Nu trebuie să fie prea scăzută. La sfarşit presărăm puţin pătrunjel tocat.
Viţelul cu ciuperci se poate pregăti şi fără roşii sau bulion de roşii. In acest caz, cand mancarea a scăzut, punem o lingură de smantană, lăsand să mai dea un clocot.
Pofta buna!