Vitel cu ciuperci si vin
PrinteazaVitel cu ciuperci si vin din: carne vitel, ciuperci, ulei sau unt, faina, vin, ceapa, bulion, sare.
- 1 kg carne vitel
- 1/2 kg ciuperci
- 1 lingură ulei (unt)
- 1 lingură făină
- 1 pahar vin alb
- 2 cepe
- 1 lingură bulion
- sare
Mod de preparare:
Carnea se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi mai mici, apoi se pune la prăjit împreună cu ceapa tăiată mărunt.
Separat, se spală ciupercile şi se taie în feliuţe fine. Când carnea s-a rumenit, se adaugă ciupercile şi se amestecă mereu cu o spatulă de lemn până ce ciupercile îşi pierd din apă.
Se adaugă apoi făina putin câte puţin şi, când începe să se îngălbenească, se toarnă vinul şi un pahar de supă sau de apă caldă în care s-a diluat bulionul. Se pune sarea şi se dă la cuptor la foc potrivit, până ce carnea se pătrunde bine (intră uşor furculiţa în ea).
Se serveşte caldă.
Pofta buna!