Vitel cu crema de cimbru
Printeaza
O reteta delicioasa de vitel cu crema de cimbru din: antricoate de vitel, lapte, cimbru, unt si galbenusuri.
Ingrediente:
- 2 antricoate de viţel
- 1 cană lapte
- 1 ramură de cimbru
- 3 gălbenuşuri
- 200 g unt
- sare şi piper
Mod de preparare:
Pui laptele la fiert si, dupa cea a fiert, il iei dupa foc si pui cimbrul in lapte.Il lasi asa timp de 15 minute. Apoi il pui din nou la foc mic si laşi să fiarbă şi să devină concentrat.
Intr-o tigaie, pui 50 g unt şi, după ce s-a topit, aşezi carnea să se prăjească. Apoi o dai la cuptor, unde o laşi 35 de minute. După ce laptele a scăzut, adaugi gălbenuşurile şi amesteci. Pe măsură ce crema se îngroaşă, reduci focul şi pui restul untului, repartizat în cantităţi mici, amestecând continuu.
Potriveşti de sare şi piper, iei crema de pe foc şi o păstrezi la bain-marie, caldă, căci nu se poate reîncălzi. Aduci la masă friptura cu cartofi fierţi şi crema de cimbru alături.
Pofta buna!