Vitel cu dovlecei si menta
PrinteazaO reteta de vitel cu dovlecei si menta din: carne de vitel, dovlecei, vin alb sec, unt, menta, sare, piper, faina si supa de carne.
- 12 feliuţe carne de viţel (cca 50 g fiecare)
- 8 dovlecei mici
- 1 pahar vin alb sec
- 80 g unt
- 1 lingură mentă tocată fin
- sare şi piper, după gust
- faină
- supă de carne
Mod de preparare:
Se bat uşor feliile de carne, se dau prin faină şi se pun la prăjit în ulei încins în tigaie, un minut pe fiecare parte. Se potriveşte după gust cu sare şi se pune vinul. Se lasă la foc mic până ce se evaporă zeama şi se lasă la cald.
Dovlcccii se curăţă şi se taie pe lung, în şuviţe subţiri. In tigaie se pune unt, se adaugă dovleceii şi se lasă la foc iute circa două minute. Se adaugă feliile de carne şi un polonic cu supă de carne, lăsându-se să mai fiarbă un minut. Inainte de a fi servit, se presară piper măcinat şi mentă.
Poftă bună!