Vitel cu dovlecei
PrinteazaVitel cu dovlecei
- 750 g carne
- 1 lingură unt sau untură
- 1 ceapă
- 1 linguriţă făină
- 4 dovlecei frumoşi sau 50 dovlecei în floare
- 1 linguriţă mărar tocat
- 2 linguri smântână
- sare
Mod de preparare:
Se prăjeşte carnea de viţel în unt sau în untură, cu ceapă şi puţină făină. Se adaugă apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Se rad dovleceii de coajă. Cei mici în floare se lasă întregi, cei mari se taie în patru în lung, apoi în bucăţi de 5 -6 cm.
Se prăjesc în puţină grăsime. Când carnea este pe jumătate fiartă, se pun dovleceii şi mărarul, se dă cratiţa la cuptor şi se lasă să fiarbă înăbuşit până ce dovleceii sînt gata.
Dovleceii prea fierţi se sfărâmă uşor. După gust, înainte de a se servi, se pot adăuga două linguri de smântână.
Pofta buna!
Sper sa-mi iasa fraged vitelul.