Vitel cu masline verzi
PrinteazaO reteta gustoasa de vitel cu masline verzi, rosii, ceapa, ulei, vin rosu, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g viţel
- 200 g măsline verzi
- 2 roşii
- 2 cepe
- 80 ml ulei
- 100 ml vin roşu
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea, o laşi să se zvânte bine şi o tai în bucăţi mai mici, astfel încât să fie pentru fiecare persoană câte 2 bucăţi. Cureţi ceapa şi o tai mărunt, opăreşti roşiile, le decojeşti şi le tai cubuleţe. Pui uleiul într-o cratiţă mai mare, căleşti ceapa bine, apoi adaugi carnea de viţel.
Căleşti carnea la foc potrivit timp de 5 minute, amestecând continuu, apoi adaugi vinul şi roşiile. Indepărtezi sâmburii de la măsline tăindu-le feliuţe, le adaugi peste carne, sărezi şi piperezi.
Torni apă cât să acoperi toate ingredientele, acoperi cratiţa şi laşi să fiarbă, până când apa scade şi sosul se îngroaşă.
Pofta buna!
Foarte buna carnea de vitel, mai ales daca stii s-o faci