Vitel cu morcovi
PrinteazaVitel cu morcovi din: carne de vitel, morcovi, ceapa, suc de rosii, sare, piper, ulei.
- 500 g carne de viţel
- 4 morcovi
- o ceapă
- 250 ml suc de roşii
- 2 foi dafin
- o linguriţă boabe de piper
- 2 linguri ulei
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
In ulei se căleşte carnea până ce îşi schimbă culoarea şi apoi se scoate din vas. In acelaşi ulei se pun la călit ceapa şi morcovii tăiate rondele. Se presară cu sare şi piper.
Când s-a înmuiat ceapa, se pune carnea, se adaugă foile de dafin şi piperul boabe, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 40 de minute.
Sucul de roşii se diluează cu apă, se toarnă peste carne şi legume şi se mai lasă la fiert 10 minute.
Pofta buna!