Vitel cu praz si pere
PrinteazaVitel cu praz si pere din: antricot de vitel, praz, pere, unt, ulei de masline, frunze de salvie, lamaie, miere, oregano uscat, sare si piper.
- 600 g antricot de vitel
- 3 fire de praz
- 4 pere
- 50 g unt
- 50 ml ulei de masline
- 4 frunze de salvie
- 1 lamaie
- 2 linguri miere
- 1 lingurita rasa oregano uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati antricotul de pielite si tendoane, spalati-l, scurgeti-l de apa si stergeti-l cu un servet cu un de bucatarie. Taiati carnea in feliute, presarati-o cu piper si prajiti-o cate 2 minute pe fiecare parte, la foc mare. Scoateti feliile de antricot pe o farfurie si pastrati-le acoperite la cald.
In grasimea ramasa puneti prazzul spalat si taiat in rondele. Adaugati oregano, sare si piper dupa gust. Separat, prajiti in ulei perele taiate in jumatati, crestate in forma de evantai si presarate cu sare si piper. Spre final, turnati peste ele mierea si stropiti-le cu zeama de lamaie.
Serviti feliutele de antricot alaturi de 2-3 linguri din prazul calit si cu cate 2 jumatati de para. Ornati cu fruze de salvie si feliute de lamaie.
Vitel cu praz si pere
Pofta buna!