Vitel cu slanina, smatana si ceapa verde
PrinteazaVitel cu slanina, smatana si ceapa verde din: carne de viţel, ulei, slănină afumată, ceapă, ceapă verde, rosii, faina, vin alb, bulion de carne, smatana dulce, sare, piper, sos Worcester, miere, zeamă de lămâie, oua.
Ingrediente:
- 300 g carne de viţel
- 3 linguri ulei
- 50 g slănină afumată
- 1 ceapă
- 1/2 legătură de ceapă verde
- 2 roşii
- 1 lingura făină
- 1/8 l vin alb
- 1 /8 l bulion de carne
- 125 g smântână dulce
- sare, piper proaspăt măcinat
- câteva picături de sos Worcester
- 1 lingura miere
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 2 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Fileul de viţel se taie în felii subţiri, se prăjeşte puternic în ulei, se scoate şi se pune la cald. Slănina se taie cubuleţe şi se lasă în restul de grăsime rămasă de la friptură.
Ceapa se toacă fin, ceapa verde se taie mărunt, se amestecă şi se prăjesc până devin sticloase.
Se curăţă roşiile de pieliţe, se taie cubuleţe, se adaugă la legume, se presară cu făină, se acoperă cu vin alb şi bulion de carne.
Se lasă să fiarbă la foc potrivit 5 minute, se drege cu smântână dulce, se adaugă carnea şi se lasă să se încălzească încet. Se drege cu sare, piper, sos Worcester şi miere.
Zeama de lămâie se amestecă cu gălbenuşul de ou, se adaugă la feliile de carne, se amestecă bine, se ia imediat de pe foc.
Vitel cu slanina, smatana si ceapa verde
Pofta buna!
Foarte bun vitelul cu slanina