Vitel cu sos de ton
PrinteazaVitel cu sos de ton din: muschi de vitel, morcovi, telina, ceapa, aptrunjel, sare, piper, ton in ulei, maioneza, fileuri de ansoa, lamaie si capere.
- 500 g muşchi de viţel
- doi morcovi
- o legătură de ţelina
- o ceapă
- o rădăcină de pătrunjel
- sare şi piper
Pentru sosul de ton:
- 150 g ton în ulei
- 20 g maioneză
- 10 ml uleide măsline
- 6 fileuri de anşoa
- o lămâie
- 10g capere
- sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Tăiaţi frunzele de ţelină, morcovii, ceapa şi rădăcina de pătrunjel mărunt, apoi puneţi-le într-o cratiţă cu apă rece. Adăugaţi peste legume carnea de viţel şi, după ce au început să fiarbă, daţi focul mai mic şi lăsaţi să fiarbă în continuare o oră şi jumătate.
Puneţi la răcorit muşchiul de viţel. Daţi la mixer tonul, caperele şi fileurile de anşoa, adăugaţi peste această compoziţie maioneza, sucul de lămâie, uleiul de măsline şi amestecaţi. La sfârşit, asezonaţi cu sare şi piper.
Tăiaţi muşchiul de viţel în felii foarte subţiri.
Puneţi sosul în farfurie, apoi aranjaţi feliuţele de carne peste sos.
Pofta buna!