Vitel cu sos de verdeturi

Printeaza

Vitel cu sos de verdeturi din: carne de vitel, ulei, ceapa, salata verde, marar, tarhon, stevie, rosii, faina, otet, sare, piper.

Ingrediente:Vitel cu sos de verdeturi

  • 900 carne macră de miel sau viţel
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă uscată mare
  • 5-6 fire ceapă verde
  • 6 frunze mari de salată verde
  • 1 legatură mare de mărar
  • 2 linguri tarhon tocat mare
  • 3 frunze mari de ştevie
  • 1 cutie cuburi de roşii în bulion (de 400 g)
  • 1 linguriţă făină sau amidon
  • 1 lingură oţet (preferabil din vin roşu)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spăliţi şi tăiaţi carnea în bucăţi; uscaţi bucăţile pe un prosop de bucătărie.

Incingeţi uleiul într-o cratiţă de dimensiuni potrivite (să încapă bucăţile fără să se suprapună), la foc mediu spre iute, şi prăjiţi carnea 7-8 min, amestecând frecvent.

Când s-a rumenit uşor pe toate părţile, puneţi peste ea toată ceapa tocată şi mai prăjiţi cca 4 min, amestecând mereu.

Turnaţi apă fierbinte cât să acopere bine carnea, săraţi, reduceţi focul la minimum şi lăsaţi să fiarbă cu capac cca 50-60 min; verificaţi din când în când, să nu scadă prea mult lichidul şi adăugaţi puţină apă, la nevoie.

Indepărtaţi nervura groasă a frunzelor de ştevie. Tăiaţi fideluţă salata şi ştevia, tocaţi mare mărarul. Când a fiert bine carnea, adăugaţi în cratimă verdeţurile şi cuburile de roşii cu bulion.

Amestecaţi şi lăsaţi să fiarbă domol, fără capac, cca 10 min. Desfaceţi făina sau amidonul cu 4-5 linguri de apă rece, vărsaţi în sos, amestecaţi, săraţi, piperaţi şi acriţi cu oţet, după gust.

Lăsaţi să mai clocotească 1 min şi luaţi de pe foc.

Serviţi cu cartofi noi mici, fierţi la abur.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.