Vitel cu ton in sos

Printeaza

O reteta de vitel cu ton in ulei si ceapa, morcov, radacina de fenicul, vin alb, otet balsamic, piper, foi de dafin, cuisoare, lamai, usturoi, , capere, ulei de masline, sare, piper si fileuri de sardele.

Ingrediente:Vitel cu ton in sos

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1/2 rădăcină de fenicul
  • 500 ml vin alb
  • 5 linguri oţet balsamic
  • 1 linguriţă boabe de piper negru
  • 2 foi de dafin
  • 2 cuişoare
  • 600 g carne de viţel (pulpă)
  • 2 lămâi
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 conservă de ton în ulei (180 g)
  • 3 fileuri de sardele în conservă
  • 2 linguri capere
  • 2 gălbenuşuri
  • 150 ml ulei de măsline
  • sare,
  • piper alb proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Ceapa, morcovul şi feniculul se taie felii mari. Legumele se pun într-o oală cu  500 ml apă. Se adaugă vinul, oţetul, boabele de piper, dafinul, cuişoarele. Amestecul se dă în clocot, se adaugă carnea şi se lasă la foc mic, timp de 35 min.

Se lasă la răcit, acoperit, apoi carnea se lasă la marinat timp de o zi. 0 lămâie se taie felii, iar cealaltă se stoarce. Se pun într-un mixer usturoiul şi sucul de lămâie, tonul împreună cu uleiul, fileurile de sardele, caperele şi gălbenuşurile.

Se încorporează apoi 50 ml din marinată. Se amestecă până se obţine un piure fin. Se adaugă, treptat, uleiul de măsline. Amestecul se condimentează cu sare şi piper.

Se scoate carnea din marinată şi, cu un cuţit ascuţit, se taie felii subţiri. Feliile de carne se pun pe un platou, se toarnă ameste­cul de peşte deasupra şi se garniseşte cu felii de lămâie.

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.