Vitel la cuptor cu legume
PrinteazaVitel la cuptor cu legume din: pulpa de vitel, unt, morcov, mazare, chifla, ou, ulei de masline extarvirgin, frunze de salvie, sare, piper.
- 1,5 kg pulpă de vițel
- 3 linguri unt
- 500 g amestec de carote și boabe de mazăre proaspete
- 1 chiflă mai veche înmuiată în lapte
- 1 ou
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 mână frunze de salvie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui cuțit ascuțit se taie un buzunar în bucata de carne. Se topește untul și se călește jumătate din amestecul de carote și mazăre, cca 5 min.
Se așază într-un castron și se amestecă împreună cu pâinea înmuiată și stoarsă. Se adaugă ou, sare și piper și se amestecă.
Se umple buzunarul cu această compoziție și se închide cu scobitori sau se coase. Se încinge cuptorul la 200 ºC.
Se așază friptura în tavă, se sărează, se piperează, se presară frunze de salvie și se așază de jur-împrejur restul de morcovi și mazăre.
Se stropește cu ulei de măsline.
Se acoperă și se coace cca o oră și jumătate. Se stropește din când în când cu sosul din tavă și se adaugă apă.
Cu cca 15 min. înainte de a fi gata,, se scoate capacul și se lasă să se rumenească friptura.
Vitel la cuptor cu legume
Pofta buna!